Töltsük meg együtt a Csodavár Mikulásának puttonyát!

Csodavár Budapest, 2021.11.16

Idén a COVID világjárvány miatt még nagyobb szükség van az összefogásra, hiszen sokkal több az olyan család, akik nem tehetik meg, hogy megtöltsék gyermekük csizmáját Mikulás ünnepén.

Keressük azokat a lelkes osztályokat, közösségeket, akár magánszemélyeket is, akik segítenek megtölteni a Csodavár Budapest Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház Mikulásának puttonyát, hogy idén is különlegessé varázsolhassuk az ünnepet azoknak a gyerekeknek is, akiknek az év többi napján nélkülözniük kell.

A nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület fenntartásában 2018 márciusában nyílt meg a Csodavár Budapest Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház, mely születéstől kisiskolás korig, sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését végzi. Az ő fejlődésmenetük eltér tipikusan fejlődő társaikétól, a mindennapok is kihívást jelentenek, nem csak nekik, de családjaiknak is, mind pszichésen, mind anyagilag. A Csodavár Alapítvány ezeken a nehézségeken szeretne enyhíteni azzal, hogy a közelgő ünnepeket emlékezetessé varázsolja számukra.

Kezdeményezésünkben keressük az olyan általános és középiskolai osztályokat, akik Mikulás-csomaggal (édesség, kézműves eszközök, könyv, zsírkréta, ceruza, hangszer, hangoskönyv, játék) kedveskednének az apróságoknak. Arra kérjük Önöket, hogy a COVID járványhelyzet miatt kizárólag új, csomagolt termékeket juttassanak el hozzánk, melyeket körültekintően adunk majd át a Csodavárban fejlődő gyermekeknek. A mi ajándékunk, hogy a résztvevő osztályok eltölthetnek egy délelőttöt különleges, egyedi játszóházunkban.

Ha az Ön iskolájában van olyan osztály, gyermekcsoport, aki vállalja a részvételt a kezdeményezésben, kérem, jelezzék a Csodavár Alapítvány felé a +36706304125-ös, vagy Varga Györgyi intézményvezető felé a +36202557970-es telefonszámon, valamint a budapest@csodavarak.hu e-mail címen. Bízunk benne, hogy a többségi iskolába járó, ép fejlődésű gyermekek személyiségfejlődését is pozitívan befolyásolja egy-egy ilyen helyzetben való részvétel, a közös gondoskodás pedig segíti a közösségek formálását.

Támogatásukat előre is köszönjük!